Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A lovaglás veszélyes sport,ezért a biztonságod érdekében nem árt pár ezer forintért megvásárolni pár olyan dolgot,amely nélkül egy biztonságos lovardában lóra se engednének szállni.

1.a kobak
védi a fejet az ütésektől,ágaktól.
Amikor felpróbálod,kapcsold be,és rázd a fejed.Ha csúszkál,nagy,ha szorit,kicsi.
Itt találsz:
minden lovasbolt,Dechatlon

2.lovaglónadrág
farmerben nem a legkényelmesebb lovagolni,nem is engednek,ha angol stilusban lovagolsz.Ebben a nadrágban nem dörzsölődik ki a térded és a feneked,a kiemelkedések által okozott lyukadásokat is megelőzi a dupla betét.Figyelj a felpróbálásnál,hogy a bokád felé érjen.Nagy az a lovaglónadrág,mely elér a bokádig!
Itt találsz:
Dechatlon,Imagine,KLP

3.kesztyű
nem mindig fontos,de télen a hidegtől véd,máskor pedig a makrancos,kemény szájú lovak okozta kidörzsölődésektől.
Itt találsz:
Dechatlon,profibb lovasboltok,pl.Imagine

4.pálca
Mindig legyen nálad,a lassú lovakat hajtani,a rendetlen lovakat fegyelmezni vele.(No nem szétverni,csak néha az orrára vagy a szügyére koppintani finoman!)
Vannak,akik a fogantyús pálcákat szeretik,de vannak,akik a belebújtatósat.A belebújtatós pálcát azonban nem tudod cserélgetni,nem is tud leesni a kezedről,igy ezt leginkább tereple ajánlják.
Itt találsz:
Dechatlon -fogantyús,Imagine -belebújtatós
<--- Dechatlon

5.lovaglócsizma vagy chaps
A lovaglócsizma nyáron melegnek bizonyulhat,de talán jobban védi a lábat,és nem engedi,hogy a lábfejed túlságosan befele,kifele vagy lefele álljon.Nyáron jobb érzés chapsben és tornacsukában vagy lovaglócipőben érezni,ahogy vágta közben a szél simogatja a lábunkat.Télen és terepre jobban ajánljuk a lovaglócsizmát,nyáron viszont a chapset részesitjük előnyben.
Versenyeken csak lovaglócsizmában lehetsz!
Itt találsz:bármilyen lovasbolt,de a legolcsóbb a műanyag Dechatlonos